Okulumuz Hakkında

Yakacık Kasabası Şafak Mahallesi Altunhisar/NİĞDE
 Fotoğrafı

VİZYON

Bilimsel teknolojilerin ışıgında okuyan, okutan, araştıran. Özgür düşünen sorunları çözebilen. Başkalarının haklarına saygılı. Ülkesine karşı sorumlu. Toplumsal hayatın her alanında hukukun üstünlüğüne inanan. Gelişime açık çevre bilinci yüksek. Kendine güvenen, katılımcı, sorgulayan, etkili ve nitelikli. Eğitim-öğretimin kalitesini sürekli yüksek tutarak hem bilimsel hem de sosyal yönden gelişmiş , yüksek ahlaki değerler kazanmış, küresel rekabete hazır bireyler yetiştiren örnek ve aranan eğitim kurumu olmaktır.

MİSYON

Öğrencilerin çevreleriyle iyi ve olumlu bir iletişim kuracak davranışları kazanmaları, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmeleri, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmaları, sosyal ve duygusal yönden sağlıklı yetişmeleri için her türlü imkan hazırlamak. Milli ve manevi değerlere bağlı, Atatürk´ün "Çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkmak." idealine inanan, kendisi ve toplum ile barışık ilime önem vererek iletişime açık, ruh sağlığı ve gelişimi iyi olan, pozitif bilimi ve sosyal bilimleri birlikte sentezleyen yabancı dil öğrenmenin ihtiyaç olduğunu bilen iyi bir öğrenci , iyi bir insan ve iyi bir toplum yetiştirmektir.

BAŞARILAR

Başarılarımız 2006 Yılında Basketbolda Niğde 1. Olarak Kırşehir´de Finallere Katıldık. 2007 Yıldız Kızlar Niğde Şampiyonu. 2007 Yılı Kız Basketbol Takımı Niğde İli İlköğretim Okulları Arası Kız Basketbol Turnuvasında Şampiyon Oldu. 2011 yılında Altunhisar ilçesinde Fen Lisesini kazandıran iki okuldan birisi. 2012 yılında Altunhisar ilçesinde Fen Lisesini kazandıran iki okuldan birisi.

Öğretmen

İl ve İlçe Merkezine Uzaklık

İl Merkezine uzaklık 35 km İlçe Merkezine uzaklık 3 km

Yerleşim Yeri Bilgisi

Yakacık Kasabası 1600´lü yıllarda kurulmuştur. Geçmiş yıllarda nufusun 8500 kişye ulaştığı olmuştur. Günümüz nufusu 2000 civarındadır. Kasabanın geçim kaynakları tarım ve hayvancılıktır. Yaklaşık olarak 57.000 dekar ekim yapılan arazisi vardır, arazilerin 7.000 dekarında sulu tarım yapılabilmektedir. 3.000 küçükbaş 2.000 büyükbaş hayvan vardır yıllık süt üretiminin değeri 1.000.000 TL´yi bulmaktadır.

LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi